Recente berichten

Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
61
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Re: Shorttrack
« Laatste bericht door TNFke Gepost op februari 12, 2022, 13:39:55 pm »
We hebben echt wel een pot geluk op die shorttrack!
62
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Re: Schaatsen
« Laatste bericht door TNFke Gepost op februari 12, 2022, 13:30:51 pm »
Van der Poel! :tranen:

Dit is toch al effe geleden dat het schaatsen zo’n magere opbrengst was voor jullie?
63
Nederlanders komen tekort in olympisch sprintgeweld, Gao grijpt goud op 500 meter

De Chinees Tingyu Gao heeft in eigen land olympisch goud veroverd op de 500 meter.

De Nederlandse sprinters kwamen in Peking duidelijk tekort in het sprintgeweld. Merijn Scheperkamp was de beste Nederlander op de twaalfde plaats, Kai Verbij eindigde als veertiende. Thomas Krol kwam niet verder dan de achttiende tijd.

Erg verrassend was dat niet. De kortste afstand werd dit seizoen bij de wereldbekers gedomineerd door de Aziatische schaatsers (de Japanners Yuma Murakami, Tatsuya Shinhama, Wataru Morishige en Gao) en de Canadese wereldkampioen Laurent Dubreuil. Ook de Russen Artem Arefjev en Viktor Moesjtakov hoorden bij de kanshebbers in Peking.

Thuispubliek
Tingyu Gao kreeg het thuispubliek in de zevende rit op de banken. De Chinees, die eerder in het seizoen al indruk maakte met de snelste opening ooit (9,32), noteerde voor eigen publiek na een opening van 9,42 een olympisch record: 34,32.

In de ritten daarna kwam de Koreaan Min Kyu Cha het dichtst bij de tijd van Gao. De winnaar van olympisch zilver in 2018 kwam 0,07 seconde tekort voor de eerste plaats. Gao was vier jaar geleden al goed voor brons.

In de slotrit konden alleen Dubreuil en Shinhama de 24-jarige Chinees nog van goud houden. Na een valse start maakte Shinhama een aantal missers, waarna Dubreuil het alleen moest doen. De Canadees miste het podium op 0,03 seconde. Het brons ging naar de Japanner Wataru Morishige.

Scheperkamp beste Nederlander
Waar in 2014 het podium op de 500 meter in Sotsji nog helemaal oranje kleurde met Michel Mulder, Jan Smeekens en Ronald Mulder, moesten de Nederlandse mannen in Peking genoegen nemen met een plek in de middenmoot. Scheperkamp bleef met zijn tijd (34,73) 0,24 seconde verwijderd van het podium.

De 21-jarige Scheperkamp ontwikkelde zich de laatste maanden stormachtig. In november maakte hij zijn wereldbekerdebuut en een maand later plaatste hij zich bij het olympisch kwalificatietoernooi met de snelste tijd (34,45) voor Peking.

Vorige maand miste hij op één honderdste de Europese titel. En dat terwijl hij nog voor de opleidingsploeg van Jumbo-Visma rijdt. In zijn rit tegen de Chinees Yang Tao wist Scheperkamp zich niet opnieuw te verbeteren.

Verbij en Krol nog op 1.000 meter
Kai Verbij, de regerend wereldkampioen op de 1.000 meter, kwam in zijn rit tegen de Russische oud-wereldkampioen Roeslan Moerasjov tot 34,87.

De 29-jarige Krol, die eerder deze week het zilver veroverde op de 1.500 meter, zag zijn race vooral als een opmaat naar de 1.000 meter. Op die afstand hoort hij net als Verbij bij de topfavorieten voor het goud.

Op de 500 meter hoopte Krol op een tijd onder de 35 seconden. Dat lukte met 35,06 net niet.

Krol kreeg zijn startplek op de 500 meter in zijn schoot geworpen. Bij het olympisch kwalificatietoernooi eindigde hij niet op het podium. Omdat Dai Dai N'tab de selectie uiteindelijk niet haalde, mocht Krol zijn plek innemen.

Bron: NOS
64
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Russische langlaufsters pakken goud op estafette
« Laatste bericht door Rico Gepost op februari 12, 2022, 11:20:56 am »
Russische langlaufsters pakken goud op estafette

Joelija Stoepek, Natalja Neprjajeva, Tatjana Sorina en Veronika Stepanova hebben Rusland olympisch goud bezorgd op de langlaufestafette (4x5 km), voor Duitsland en Zweden. Favoriet Noorwegen stelde teleur met de vijfde plaats.

Stoepek ging er namens Rusland meteen vandoor, nam flink afstand, maar had toch wat te veel met haar krachten gesmeten. Ze had van haar voorsprong bij de eerste wissel nog maar 1,5 seconde over op de Duitse Katherine Sauerbrey.

Het was aan slotloopster Sofie Krehl om Veronika Stepanova op afstand te houden en Duitsland goud te bezorgen. De Russin bleek echter te sterk. Ze had het gaatje snel dicht en liep in de slotkilometers nog ruim 18 seconden uit op de Duitse. Achter de strijd om de titel was Zweden in de race naar het brons Finland en titelhouder Noorwegen te snel af.

Bron: NOS
65
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Biatleet Bo sprint naar titel, broer pakt brons
« Laatste bericht door Rico Gepost op februari 12, 2022, 11:20:29 am »
Biatleet Bo sprint naar titel, broer pakt brons

Biatleet Johannes Thingnes Bo heeft olympisch goud op de sprint gewonnen op de 10 kilometer. De Noor, die in Pyeongchang de 20 kilometer won en die in Peking goud met de gemengde estafette behaalde, was veruit de snelste op de langlaufski's.

Op de sprint worden drie ronden van 3,3 kilometer op de ski's gelopen en wordt er twee keer geschoten. Elke misser betekent een strafrondje (die ongeveer 20 seconden extra tijd oplevert).

De Fransman Quintin Fillon Maillet, naast Bo één van de grote favorieten, maakte liggend een fout en Bo miste staande één schijf. Dat maakte de Noor met zijn superieure stijl op de langlaufski's ruimschoots goed. Hij hield de Fransman 25,5 seconden en zijn eigen broer Tarjei 38,9 seconden achter zich.

Bron: NOS
66
Amerikaanse snowboardveteranen Jacobellis en Baumgartner veroveren goud op cross

De Amerikaanse snowboarders Lindsey Jacobellis en Nick Baumgartner hebben olympisch goud gewonnen bij de cross voor gemengde teams. De twee veteranen bleven in een spannende eindstrijd het eerste Italiaanse duo Omar Visintin en Michela Moioli 0,20 voor.

"Zoveel kansen krijg ik niet meer", zei de 40-jarige Baumgartner diep bedroefd, nadat hij bij de cross voor mannen al in de kwartfinales was uitgeschakeld. Hij greep op zijn vierde Winterspelen weer naast de medailles.

De 36-jarige Jacobellis pakte op haar vijfde Spelen juist haar eerste gouden plak bij de cross voor vrouwen. In 2006 viel ze nog toen ze in gewonnen positie een onnodig trucje deed.

Jacobellis klaart klus
Deze keer liep het voor Baumgartner anders af. Hij zag in de kwartfinales de Australische favorieten al sneuvelen. Zo kwam Belle Brockhoff hard ten val en werd per brancard afgevoerd.

De eerste olympische finale ooit op dit onderdeel ging tussen de VS, Canada en de twee Italiaanse duo's. In de wind en sneeuw waren de mannen eerst aan zet. Baumgartner was na een goede inhaalrace iets sneller dan Visintin.

Jacobellis mocht iets eerder starten dankzij de voorsprong van haar partner, maar zag Moioli snel passeren. In de voorlaatste binnenbocht vond ze echter alsnog haar weg naar haar tweede goud.

Baumgartner werd dankzij de winst de oudste winnaar van goud op deze Spelen.

Bron: NOS
67
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Duitse skeletonprimeur voor Grotheer, Dukurs in mineur
« Laatste bericht door Rico Gepost op februari 11, 2022, 16:16:37 pm »
Duitse skeletonprimeur voor Grotheer, Dukurs in mineur

Skeletonner Christopher Grotheer is in Peking olympisch kampioen geworden. De 29-jarige Duitser was na vier runs 0,66 sneller dan landgenoot Axel Jungk. Het brons ging naar Yan Wengang uit China.

Grotheer, de wereldkampioen van 2020 en 2021, was in drie van de vier runs het snelst. Nog nooit had een Duitser bij de mannen een olympische skeletonmedaille gewonnen.

Martins Dukurs slaagde er opnieuw niet in om olympisch goud aan zijn imposante palmares toe te voegen. De 37-jarige Let won al zes keer WK-goud, twaalf keer EK-goud en dit seizoen voor de elfde keer de wereldbeker. Na twee keer olympisch zilver (2010 en 2014) en de vierde plaats op de Spelen van 2018 eindigde hij nu als zevende.

Bron: NOS
68
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Schulting prolongeert olympische titel op 1.000 meter, brons voor Desmet!
« Laatste bericht door Rico Gepost op februari 11, 2022, 13:54:42 pm »
Indrukwekkende Schulting prolongeert olympische titel op 1.000 meter

Suzanne Schulting heeft op de Olympische Spelen in Peking op indrukwekkende wijze haar titel op de 1.000 meter geprolongeerd.

Schulting hield maandag aan haar zilveren medaille op de 500 meter nog een bijsmaak over. Die prestatie voelde in haar ogen als het verlies van het goud, dat werd gewonnen door haar Italiaanse rivale Arianna Fontana. Vrijdag nam Schulting revanche op zichzelf.

Met de vorm van de grote favoriete zat het vandaag sowieso goed. Na haar olympisch record in de voorrondes op woensdag, begon Schulting de dag tot haar eigen verbazing met een wereldrecord in de kwartfinales. Ook in de halve finale was Schulting bij de les door als eerste over de finish te komen.

Velzeboer wint B-finale
Voor Xandra Velzeboer was de halve finale het eindstation. Het 20-jarige talent weerde zich kranig tegen wereldtoppers Fontana en de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong, maar moest de concurrentie in de eindfase laten gaan. Velzeboer won later wel de B-finale.

Selma Poutsma (22) reikte niet verder dan de kwartfinales. Ze kwam in haar race, mede door een misslag in de laatste ronde, niet verder dan de vierde plaats.

Bron: NOS



Hanne Desmet heeft op haar allereerste Olympische Winterspelen een bronzen medaille weggekaapt. In de finale van de 1.000m profiteerde de Belgische shorttrackster van een valpartij om naar de 3e plek te snellen.

Bron: Sporza
69
Olympische Winterspelen Peking 2022 / Olympische primeur voor Roiseland
« Laatste bericht door Rico Gepost op februari 11, 2022, 11:35:42 am »
Olympische primeur voor Roiseland

Morte Olsbu Roiseland heeft vrijdag in Peking voor een olympische primeur gezorgd in het biatlon. Ze is de eerste Noorse winnares van 7,5 kilometer sprint.

Roiseland, die bij het schieten een perfecte score noteerde, hield de Zweedse Elvira Oeberg en de Italiaanse Dorothea Wierer ruim een halve minuut achter zich.

Vier jaar geleden pakte ze nog zilver op dit onderdeel achter de Duitse Laura Dahlmeier.

Het was voor Roiseland alweer de tweede titel van de Winterspelen in Peking, nadat ze eerder met Noorwegen de gemengde estafette won en haar derde medaille in totaal. Ze won ook al brons op de 15 kilometer.

Bron: NOS
70
Onnavolgbare Van der Poel pakt goud met wereldrecord, zilver Roest op 10.000 meter

De Zweed Nils van der Poel heeft op de 10.000 kilometer met een wereldrecord het goud veroverd. Met 12.30,74 was de onnavolgbare Zweed maar liefst 13,85 seconde sneller dan Patrick Roest, die zich opnieuw moest neerleggen bij een tweede plaats.

Het brons ging verrassend naar de Italiaan Davide Ghiotto.

Jorrit Bergsma, de olympisch kampioen van 2014, eindigde als vierde.

Van der Poel steekt al het hele seizoen met kop en schouders boven de rest uit en in Peking is dat niet anders. Zondag veroverde hij het goud op de vijf kilometer door Patrick Roest 0,47 seconde voor te blijven.

Roest weer tweede
Roest was ook op de tien kilometer de beste Nederlander. Vastberaden om zichzelf niet meteen op te blazen met een snelle start, begon Roest in de tweede rit opvallend voorzichtig aan zijn eerste olympische tien kilometer.

"Vaak begint hij te snel, maar dit is te langzaam", oordeelde commentator Martin Hersman na twee rondjes van 31,2 seconden.

Halverwege de rit werd het plan van Roest duidelijk: in de laatste vijf kilometer probeerde hij zijn rondetijden af te bouwen. Na een zware slotronde, waarin Roest tot het gaatje ging, kwam hij tot een tijd van 12.44,59.

Bergsma net naast podium
Bergsma reed in de vierde rit tegen de Rus Alexander Roemjantsev, vlak voor Van der Poel. Een voordeel, vond Bergsma, want zo kon hij zonder afleiding het beste uit zichzelf halen.

Toch kwam de Nederlands kampioen niet aan de tijd van Roest. Bergsma ging wel sneller van start, maar in de laatste ronden kon de olympisch kampioen van 2014 niet zo versnellen als zijn landgenoot. Met 12.48,94 gaf de drievoudig wereldkampioen 4,35 seconden toe op Roest.

Eigen wereldrecord
Van der Poel pakte in zijn rit tegen de Italiaan Davide Ghiotto zijn winst op Roest vooral in de eerste ronden. Halverwege de race had de houder van het wereldrecord zijn voorsprong uitgebouwd naar negen seconden. In de tweede helft van de rit bleef de Zweed maar versnellen en met twee indrukwekkende slotronden (28,9 en 28,6) reed hij zijn eigen wereldrecord (12.32,95) uit de boeken.

De strijd tussen Van der Poel en de Nederlanders lag onder een vergrootglas, ook omdat de Zweed woensdag verbaal de aanval opende op de Nederlandse schaatsbond. Hij beschuldigde de KNSB van corruptie, omdat de bond met een bewegingswetenschapper een dagelijkse lobby zou voeren in een poging ijsmeester Mark Messer te beïnvloeden.

"Het grootste schandaal in de schaatssport, erger nog dan doping", noemde Van der Poel het.

Twee dagen later liet de Zweed zijn benen weer spreken.

Ploegenachtervolging
Roest kan zich nu opmaken voor de ploegenachtervolging, waarop hij dinsdag samen met Sven Kramer en Marcel Bosker goud hoopt te veroveren. Bergsma rijdt nog de massastart.

Bron: NOS
Pagina's: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10